Musikkeksempler:

 

Her finner du snart noen eksempler fra ulike album jeg har holdt på med:

 

 

Little Pillow

Mitt eget lille prosjekt! Her kunne jeg spille inn akkurat den musikken jeg ønsket, uten å ta hensyn til målgruppe, markedsføring, eller noen andres mening. Musikken er spilt inn i eget studio med meg som tekniker og produsent, altså et ordentlig lite egoprosjekt!

Tekstene er skrevet av Dag Evjenth.

Nå ble det ikke akkurat noen Bilboard-plassering, men jeg er stolt av å kunne si at den solgte mindre enn 2 mill. eks. og bare det er jo ikke verst!

 

 

 

 

 

 

 

Track of time

Selv om denne låta har gjennomgått flere drakt-skifter opp igjennom åra, har den alltid hatt sin egen identitet. Jeg forestiller meg et stort tungt snilt dyr, a´la en flodhest som forsøker å gjøre små søte grasiøse bevegelser til en lett tango.

 

 

 

Storm

Låta ble laget til et program for fotografen Terje Rakke. Programmet het "Storm og stille", og denne låta ble brukt i en sekvens med uvær. Temaet er rolig og langstrakt, men bassen er aktiv.

Som enkelte kanskje vil legge merke til, forekommer det et par henvisninger til musikk i tilsvarende stilarter fra 70-tallet.

 

 

Bulgarian Danceband

På 60-70-tallet frekventerte det en rekke østeuropeiske band med svært dyktige musikere som jobbet, ofte i karrige kår, rundtom på ulike norske restauranter. Denne låta er en hyllest til dem, og den handler om den sleipe manageren Knut som greier å lokke et østeuropisk band ut på en lite lukurativ turné i en Hannomag, for de som husker den bilen. Låta sees fra den leopard-drakt-kledde kvinnelige vokalistens ståsted.

 

 

Chroma

Denne låta er bygd rundt en vending bestående av tre moll-9-akkorder som ligger en halvtone unna hverandre. Disse akkordene ligger og flyter av gårde, mens det lille korte abrupte temaet etterhvert kommer hakkende oppå. Det er flere grunner til at jeg ønsket denne tittelen: Det er det greske ordet for farger, et vintage-keyboard fra Fender/ARP, samt den kromatiske skala som ligger til grunn i denne låta.

 

 

This song is my prayer

Dette er en av mine favoritter. Jeg kan enda huske hvor jeg var når jeg kom på dette temaet. Utgangspunktet for dette temaet er de tre første tonene som ligger med en halvtones avstand i forhold til hverandre.

 

 

East

Opprinnelig filmmusikk som Arne Nøst og jeg gjorde til kortfilmen Øst, av Bjørn Bratten og Bente Erichsen. Alfred Jansson drar belgen. Jeg syntes låta var såpass fin, at jeg ønsket å spille den inn på CD også.

 

 

Umbilical chord

Jeg vil gjerne i denne sammenheng sitere et dikt, som er skrevet av Dag Evjenth. Det heter: Å kaste seg ut.

"Strikkhopp gjør jeg bare om jeg er nødt, har gjort det en gang før, den dagen jeg ble født" . Mer er det ikke å si om den saken.

 

 

Little Pillow

Initialene i denne tittelen har jo sin betydning for oss i pre-CD-alderen, men ut over det ønsker jeg at musikken på denne platen skal være som en liten pute som det kan være godt å lene seg mot.

 

 

 

Time to switch CD

Siste låta, på tide å bytte CD.